Turizm yatırımcıları: Kendi söküğümüzü dikelim!

Düzenleyen:
Turizm yatırımcıları: Kendi söküğümüzü dikelim!

Ekonomi Haberleri

Turizm sektörünün önde gelen aktörleri, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) ve Marriott International iş birliğiyle organize edilen zirvede bir araya geldi.

Önder Çelik İSTANBUL
Turizmin geleceğinin konuşulduğu toplantıda, ‘Uluslararası Otel İşletmeciliği ve Markalaşma’ konulu panelde söz alan TYD Başkanı Murat Ersoy; Türkiye’ye gelen turist sayısının ramazan sonrası artacağını belirterek, “Erken rezervasyonlarda yüzde 25 yükseliş söz konusu” dedi. Türkiye’nin artık kendi söküğünü dikmek zorunda olduğunu ifade eden Ersoy, “Öncelikle ulaşılabilirliği, charter uçuşların dışına çıkarmalıyız. Tatil yörelerini hedef pazarları, tarifeli uçuşlarla bağlamak gerekiyor. Hükümet bu konuda gerekli adımı attı” açıklamasında bulundu. Panelde konuşan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, TYD’nin 108 üyesine kredi vermeyi sürdürdüklerini belirterek; turizm sektörüne Mart 2016 itibariyle verilmiş kredi miktarının 18.3 milyar dolar olduğunu, bunun 2.9 milyar dolarını Denizbank’ın sağladığını kaydetti.

"9 GÜNLÜK TATİL HEMEN AÇIKLANSIN"

Türkiye Otelciler Federasyonu, Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası; Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurarak Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını istedi. Sektör temsilcileri, "İnsanların plan ve programı için bunun hemen yapılması lazım" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...