Sosyal donatılara TOKİ imzası

Düzenleyen:
Sosyal donatılara  TOKİ imzası

Ekonomi Haberleri

TOKİ, vatandaşa sağladığı konut imkânlarının yanı sıra yaptığı sosyal alanlarla da Türkiye’yi donatmaya devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar 22 bin 493 derslikli toplam bin 6 okul inşa edildi

Sinem Erciyas ANKARA
Türkiye’nin dört bir yanında emekliden dar gelirliye kadar birçok vatandaşın konut ihtiyacını karşılayan TOKİ, yaptığı sosyal alanlarla da adından söz ettiriyor. Ortak yaşam alanlarına da el atan TOKİ, vatandaşın her ihtiyacına uygun olarak düşünülen sosyal donatılarla; ibadetten sağlığa, spordan eğitim alanlarına kadar her ihtiyaca cevap veriyor. Bu kapsamda sadece yılbaşından itibaren faaliyete geçen sosyal donatı rakamları 354’e ulaştı. Söz konusu çalışmalar kapsamında TOKİ’nin eğitime yönelik yürüttüğü projeleri de hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar TOKİ tarafından 22 bin 493 derslik kapasiteli toplam bin 6 okul inşa edildi. Yapılan okullarla birlikte 16 üniversiteye de imza atıldı. Öğrencilerin barınmaları konusunda 184 yurt pansiyon yapıldı. Yurtlarla toplam 69 bin 190 öğrenciye yuva olundu. Öğrenciler için 991 adet spor salonu yapıldı. 
HASTANEDEN CAMİYE... 
Ortak yaşam alanları konusunda her ayrıntı hassas olarak düşünüldü. Vatandaşlara sağlıktan ibadet alanlarına kadar hizmetler sunuldu. Toplamda 266 hastane, 95 sağlık ocağı hizmete açıldı. 569 cami, 677 ticaret merkezi, 176 kamu hizmet binası, 18 stadyum yapıldı. Bununla birlikte, sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, huzurevi, eczane, karakol, askeri hizmet binaları, halk eğitimi merkezi, kültür merkezi, toplum merkezi, sanayi sitelerinde iş yerleri, uygulama otelleri ile birlikte toplam 8 bin 334 sosyal donatıya TOKİ imzası atıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...