Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünal Aysal'ın şirketinden rekor İran anlaşması

Düzenleyen:
Ünal Aysal'ın şirketinden rekor İran anlaşması

Ekonomi Haberleri

Unit International, İran Enerji Bakanlığı ile yaklaşık 4,2 milyar dolarlık 7 ayrı doğal gaz kombine çevrim santrali kurma konusunda anlaştı.

İran’a ambargonun kalkmasıyla oluşan 100 milyar dolarlık gelirden pay almak için ülkelerin bakan ve iş adamı heyetleri adeta ekonomi savaşı veriyor. Başta Fransa, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin bürokratları kendi başkentleriyle Tahran arasında mekik dokuyor.

AMBARGO SONRASI EN BÜYÜK ANLAŞMAYI ÜNAL AYSAL YAPTI

Türk şirketlerinin yurt dışında yaptığı önemli yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Galatasaray’ın eski Başkanı Ünal Aysal’ın Türkiye’deki şirketi Unit International ve İran Enerji Bakanlığı arasında doğalgaz kombine çevrim santrali yatırım anlaşması önceki gün Tahran’da düzenlenen törenle imzalandı.

İRAN'IN 7 AYRI BÖLGESİNE KURULACAK

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1982'den bu yana yurt dışında enerji sektöründe faaliyet gösteren Unit International, İran Enerji Bakanlığı ile yaklaşık 4,2 milyar dolarlık doğal gaz kombine çevrim santrali kurma konusunda anlaştı.

İran'ın 7 ayrı bölgesinde kurulacak 7 doğal gaz çevrim santralinin toplam kurulu gücü 6 bin 20 megavat olacak.

İran'ın enerji ihtiyacının önemli kısmını tek başına karşılayacak 7 kombine çevrim santralinin inşaatına 2017 yılının ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.

"34 YILDIR İRAN'LA ÇALIŞIYORUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unit International Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, bu yatırımın temellerinin 34 yıl öncesine dayandığını belirterek, İran'da 1982 yılından bu yana enerji projeleri gerçekleştirdiklerine işaret etti.

Yaptıkları tüm işleri zamanında tamamladıklarına değinen Aysal, hiçbir işte problem yaşamadıklarını dile getirdi.

"İRAN ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 10'UNU KARŞILAYACAK"

Aysal, güven ve dostluk temeline dayanan yeni yatırımlarıyla Türkiye ve Türk iş adamlarının güvenilirliğini ve gücünü bir kez daha göstermek istediklerini vurgulayarak, "İran'da halen kurulu bulunan doğal gaz çevrim santralleri ortalama yüzde 32 verimlilikle çalışıyor. Unit tarafından kurulacak doğal gaz çevrim santralleri ise yüzde 60'ın üzerinde verimlilikle çalışacak. Santraller tamamlandığında İran'ın elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak" ifadelerini kullandı.

'GAZI AL, ELEKTRİĞİ VER' ANLAŞMASI

Yap- İşlet modeli ile devreye sokacakları doğalgaz çevrim santralleri için İran Enerji Bakanlığı ile 20 yıllık anlaşma imzaladıklarını sözlerine ekleyen Ünal Aysal, “İran bize 20 yıl boyunca doğalgaz verecek. Ürettiğimiz elektriği ise 6 yıl süresince mutabık kalınan tarife üzerinden bizden alacak. Üretilen elektrik 6 yıldan sonra ya ihraç edilecek ya da İran’da serbest piyasada satılacak. Bu zamana kadar İran’da bu tip yatırımları devlet desteği ile sadece İran’lı yerel yatırımcılar yapabiliyordu. Bu yönüyle anlaşma İran’ın yabancı sermaye açılımı konusunda bir ilki temsil ediyor. Uzun yıllara dayanan karşılıklı güven ve dostluk bize uluslararası piyasalarda kabul görecek ve İran’a yabancı sermaye akışının kapılarını açabilecek yeni bir model oluşturmayı sağladı. Bu yatırım, büyüklüğü ile yalnız İran’da değil, dünyada da tek paket halinde yapılmış en büyük yatırımlardan biri olma özelliğini taşımaktadır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...