Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ramazan öncesi kıyma fiyatı kasaplarda 40 TL’ye yükseldi

Düzenleyen:
Ramazan öncesi kıyma fiyatı  kasaplarda 40 TL’ye yükseldi

Ekonomi Haberleri

Ramazan spekülatörleri yine iş başında... TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç, hiçbir sebep olmamasına rağmen kasaplarda fiyatların 7-8 lira birden arttığını söyledi

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, ramazan ayını fırsat bilen spekülatörlerin kırmızı et fiyatlarını 7-8 lira birden yükselttiğini söyledi. Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında kıymanın kilogramı 32 liradan, kuşbaşının kilogramı da 34 liradan satılmasına rağmen, kasaplarda fiyatların birden yüzde 25 arttığını anlatan Tunç, üreticiler olarak buna anlam veremediklerini söyledi. Bu fiyat artışından üreticinin cebine bir şey girmediğine, sadece aracıların kazandığına dikkati çeken Tunç, şöyle devam etti:
“Et fiyatları art niyetli kişiler tarafından bilinçli artırılıyor. Kırmızı et simsarları iş başında. Piyasayı istedikleri gibi değiştirmeye çalışıyorlar. Ramazan ayını fırsat bilen spekülatörler, simsarlar, fiyat artışına neden olacak hiçbir etken olmamasına rağmen kırmızı et fiyatlarının 7-8 lira birden yükselmesini sağladı. Şu anda kasaplarda 40 liradan aşağı kıyma yok. Bir hafta içinde yem fiyatları mı arttı? Kasabın, marketin kirası mı, işçilik maliyetleri mi arttı? Bunların hiçbirisi olmadı ama et fiyatları arttı.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...