Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 bin lira maaşı var başvuran yok

Düzenleyen:
2 bin lira maaşı var başvuran yok

Ekonomi Haberleri

Erciyes Dağı eteklerinde yılın 4 ayı küçükbaş hayvanlarını mera arazilerine çıkartarak otlatan besiciler, 2 bin lira ücret vermelerine karşın çoban bulamadıklarını söyledi.

Kayserili besiciler, 2 bin liraya çoban bulamıyor. Erciyes Dağı’nın 1800 metre yüksekliğindeki kesimlerine kurdukları çadırlarda yılın 4 ayı küçükbaş hayvan otlatmak için gelen besiciler, hayvanlarına bakacak çoban bulamadıklarını ifade etti.10 yıllık besici Ahmet Çekiç, şöyle dedi:"Nisan ayında hayvanlarımızı otlatmak için Süksün Mahallesi’nden 650 küçükbaş hayvanımla Erciyes’e geldim. Eteklerinde kuzuların büyümesi ve koyunların beslenmesi için geldiğimiz Erciyes’te, hayvanlarımız günlük 8 saate yakın hem temiz hava alıyor hem de daha iyi besleniyorlar. Ancak yaşadığımız en büyük sorun, 2 bin lira aylık ücret  vermemize rağmen hayvanlarımıza bakacak çoban bulamıyor oluşumuz. Kimse çobanlık yapmak istemiyor, bu nedenle ben de mecburen kendi koyunlarıma çobanlık ediyorum."

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...