Toprak isteyene arazi ihtiyacı olana kredi

Düzenleyen:
Toprak isteyene arazi  ihtiyacı olana kredi

Ekonomi Haberleri

TOKİ Başkanı Turan, Tarımköy Projeleri ile sıfırdan köyler inşa ettiklerini belirterek, "Bugüne kadar 5 bin 747 konut yaptık. Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçiye arazi ve işletme kredisi veriliyor" dedi

Konut atağını köylere kadar taşıyan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkları, sağlık ocakları ve okulları bulunan modern köylerde, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor. 
TOKİ Başkanı Ergün Turan, sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy Projesi'nin sadece bina yapımını kapsamadığını söyledi. Bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlatan Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi. Turan, Tarımköy Projelesi ile "sıfırdan köyler" inşa ettiklerini kaydederek, "Bugüne kadar Tarımköy uygulamamız kapsamında 5 bin 747 konut yaptık. Projelerimizde her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapıyoruz. Erzurum'da kış şartlarına uygun konutlar tercih ederken, Mardin ve Şanlıurfa'da yöresel mimarinin ön plana çıktığı konutlar inşa ettik" dedi. 
Projenin sadece bina yapımını kapsamadığını ifade eden Turan, "Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor. Köyün su kaynakları, çayır, mera ve orman alanları da göz önüne alınarak mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor. Tarımköyler sel ve deprem gibi afetlere karşı zemini sağlam ve korunaklı yerlere yapılıyor. Hem barınma ihtiyacının sağlanması hem de ekonomik anlamda gelişim ile göç sorununa karşı Tarımköy uygulamaları alternatif bir önlem oluyor" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...