O ülke benzin ve dizel ile çalışan otomobilleri yasaklıyor

Düzenleyen:
O ülke benzin ve dizel ile çalışan otomobilleri yasaklıyor

Ekonomi Haberleri

Norveç, petrol ürünleriyle çalışan otomobilleri yasaklamayı tartışıyor. Ülkenin dört büyük siyasi partisi 2025 yılında petrolle çalışan otomobillerin satışını yasaklamak konusunda anlaştı.

Norveç aynı zamanda dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından biri ancak buna rağmen temiz ve ekonomik enerji kaynakları mevcutken ülkede petrol kullanımı tepki görüyor. Yine de ekonomiyi sarsmaması için bu geçişin çok yumuşak yapılmasına dair tartışmalar da devam ediyor.

PETROLLE ÇALIŞAN OTOMOBİL NORVEÇ'TE SATILMAYACAK

Öte yandan şu anda bile ülkedeki satılan yeni otomobillerin dörtte biri elektrikli/hibrit modellerden oluşuyor. Tesla'nın da en çok otomobil sattığı ülkelerden biri Norveç. Eğer fosil yakıt kullanan araçların satışı yasaklanacak olursa, Kuzey Avrupa'lı ülke bu konuda Hindistan'la birlikte dünyada ilk olacak. Hindistan da çok yakın gelecekte petrol türevleriyle çalışan otomobil satışlarını durdurma planı bulunuyor. Ancak Hindistan'ın alt yapısı tüm ülkede elektrikli otomobillerin kullanılmasına şimdilik uygun olmasa da Norveç bu konuda çok yol kat etmiş, temiz enerji kullanımı konusunda lider ülkelerden biri.

ONLARI TEK DÜŞÜDÜREN KOMŞULARI

Norveçlileri zorlayacak tek husus, komşu Avrupa ülkelerinde elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasının gecikmesi olacak. Avrupa içinde ülkeler arasında kara yolu ile seyahat çok kolayken, elektrikli otomobiliyle komşu ülkeye geçecek bir Norveçli'nin aracını şarj edecek istasyon bulmakta zorlanması bu uygulamanın gecikmesine neden olabilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...