Terör mağduru eczanelere destek geldi

Düzenleyen:
Terör mağduru eczanelere destek geldi

Ekonomi Haberleri

Sokağa çıkma yasağı sebebiyle sözleşme yenileyemeyen eczacılara yıl sonuna kadar süre verildi. Mükellefler ayrıca vergi borçlarını da taksitlendirebilecek...

Oğuzhan ŞAHİN ANKARA
Terörle mücadele bölgesinde, sokağa çıkma yasağı nedeniyle sıkıntı yaşayan eczacıların mağduriyeti gideriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği bilgiye göre, bu yıl başında yürürlüğe giren eczane protokolüne göre sözleşmelerin 1 Şubat 2016'ya kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na teslim edilmesi gerekiyordu. Bu tarihe kadar sözleşme yapılmaması halinde, eczacının mevcut sözleşmesi feshedilecekti. Bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle sözleşmesini yenileyemeyen ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından SGK’ya bildirilen eczanelerin sözleşme yenileme süreleri, mücbir sebebin bitişine kadar ertelendi.
BİLDİRİM YAPILDI
Faturasını zamanında teslim edemeyen eczacıların faturalarının inceleme ve ödeme işlemlerinin zamanında teslim edilmiş sayılarak gerçekleştirilmesi ve oluşabilecek mağduriyetin önlenmesi konusunda ilgili birimlere bildirimde bulunuldu. Mücbir sebep halinin başladığı 1 Aralık 2015 tarihinden bu halin sona ereceği 30 Kasım 2016’ya kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin 26 Aralık 2016 tarihine kadar verilmesi benimsendi. Tahakkuk eden vergiler ise 16 Ocak 2017’ye kadar ödenebilecek. Aynı şekilde 1 Aralık 2015’ten önce tahakkuk etmiş olan ve vadesi bu tarihten sonraya rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi 16 Ocak 2017’ye kadar uzatıldı. Bu mükelleflerin başvurusu halinde mücbir dönem ve öncesindeki borçları için tecil faizi uygulanıp, 36 ay taksitlendirilmesi de sağlanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...