Çin'e 7-8 saatte süt, yumurta ve meyve gidecek

Düzenleyen:
Çin'e 7-8 saatte süt, yumurta ve meyve gidecek

Ekonomi Haberleri

Bakan Çelik, Çin'e yumurta ve süt satışı için çalışma yaptıklarını, kısa sürede ulaşım için hava yolunun destek olacağını söyledi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra Türkiye’den bu ülkeye yapılan yaş sebze ve meyve ihracatı için Çin pazarı gündeme geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, meyve ve sebze ürünlerinin yanı sıra Çin’e yumurta ve süt ürünlerinin satılması için çalışma yapıldığını söyledi. Çelik, "Eğer azami 7-8 saatte tarım ürünlerini Çin'e ulaştırabilirseniz sorun kökten çözülmüş oluyor. Örneğin Çin’e portakal gönderilecek. Yükle 100 tane tır. Günler geçer. Domates, portakal bu sürede ne olacak? Gemi bir ihtimal olabilir. O nedenle bizim kargo taşımacılığına destek vermek lazım. 1 milyar lirayı biz verelim. Yeter ki ürün pazar bulsun. Çin’e tarım ürünleri satışı için temaslarımız var. Bizden kiraz alıyorlar. Ayrıca oraya yumurta, süt ürünleri ve tarım ürünleri satabiliriz. Ama bunun için hava yolu kargo taşımacılığının devreye girmesi lazım" dedi.
ÇİNLİLER BAHÇELERİ GEZDİ
Bakan Çelik’in verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen bir heyet meyve ve sebze bahçelerinde inceleme yaptı. Türkiye’den Çin’e giden bakanlık yetkilileri de bu ülkeye yönelik tarım ürünleri ihracatı konusunda temaslarda bulundu. Çelik, “Hedefimiz Rusya krizi nedeniyle kaybettiğimiz pazarı Çin’le telafi etmek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...