Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mayıs ayında en fazla külçe altın kazandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mayıs ayında en fazla külçe altın kazandırdı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Aylık en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Mayıs ayı 'Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'nı açıkladı. Buna göre; en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,48, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,40 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti. 
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından dolar yüzde 2,02 ve euro yüzde 1,82 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi yüzde 8,47, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 1,80 ve mevduat faizi yüzde 1,08 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise dolar yüzde 2,93 ve euro yüzde 2,73 oranında reel getiri sağlarken, BIST 100 Endeksi yüzde 7,66, DİBS yüzde 0,92 ve mevduat faizi yüzde 0,20 oranında yatırımcısına kaybettirdi. 
BIST 100 Endeksi üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,81, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,94 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,60, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,55 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. 
Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 15,46, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,43 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,91, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,77 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. 
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,91, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,38 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,59, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 13,38 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...