100 bIn yabancı saç ektirmeye geldi

Düzenleyen:
100 bIn yabancı saç ektirmeye geldi

Ekonomi Haberleri

Saç ektirmenin yanı sıra diğer sağlık sorunlarının tedavisi için gelen 746 bin yabancıdan geçen yıl 5.8 milyar dolar döviz elde edildi...

Türkiye, gerek teknolojik gelişim gerekse tedavi sonrası doğa, kültür ve dinlenme turizmi açısından taşıdığı potansiyelle sağlık turizminde hızla yükseliyor. Çoğunluğu Körfez ülkelerinden olmak üzere her yıl Türkiye’ye tedavi ve estetik amaçlı operasyonlar için yüz binlerce turist geliyor. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, yılda ortalama 100 bin yabancı turistin sadece saç ektirmek için geldiğini, bunların yüzde 67’sini Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelenlerin oluşturduğunu söyledi. Çakmak’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’ye geçen yıl 746 bin yabancı turist tedavi için geldi. Bu sayede ülkemizde kalan gelir de 5.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Emin Çakmak şunları söyledi: “Turist sayısındaki kriz sektör için iyi bir fırsat, adeta bir can simidi oldu. Turizm acenteleri alternatif segment arayışı içine girmişti. Bulunduğumuz coğrafya itibarıyla çok önemli bir potansiyele sahibiz. Bugün Avrupa nüfusunun yaklaşık 12,5 milyonu 55 yaş üstünde. Arap ülkeleri de önemli hedef pazarımız. Bu turizmde öne çıkmış çok ünlü, kaliteli ve yıldız olmuş doktorlarımız var. Hedefimiz şu anda önde olan saç ekimi ile göz ameliyatlarından ziyade katma değeri yüksek tedavilerde ve organ nakillerinde yabancı hastalar çekmek. Türkiye, dünya sağlık turizminde gelir bakımından Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’nın ardından üçüncü sırada bulunuyor. Gelen yabancı hasta sayısında ise dünyada 5’inci sıradayız. Ayrıca Türkiye’deki tedavi ücretleri Almanya ve ABD’deki tedavi ücretlerinden yüzde 50 daha ucuz.”

Sağlık için gelen 10 bin $ bırakıyor

Eğlence ve gezi turizminde kişi başına gelir 750-1000 dolar aralığındayken, sağlık turizminde bu tutar kişi başına 8-10 bin doları buluyor. Sağlık turizminde kişi başına elde edilen gelir 8-10 bin dolara ulaşıyor. Saç ekimi için gelen turistler konaklama dahil 1500 dolar öderken, göz ameliyatı ve konaklama 3 bin 500-5 bin dolar, organ nakli için 30 bin-120 bin dolar, kalp ameliyatı için 150 bin dolar ve en pahalı tedavilerden olan kemik iliği nakli için 250 bin doları gözden çıkarıyor. Emin Çakmak sağlık turizminde en fazla saç ekimi için hasta geldiğini, göz ameliyatı konusunda yıllık ortalama hasta sayısının 25 bin olduğunu belirterek, “Göz ameliyatlarında Avrupa ülkelerinden gelenlerin sayısı 20 bini buldu” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...