Türkiye’nin 4’üncü operatörü geliyor

Düzenleyen:
Türkiye’nin 4’üncü  operatörü geliyor

Ekonomi Haberleri

Yılbaşından itibaren tüketicilerle buluşmaya hazırlanan NETGSM, kendi çıkaracağı SIM kartı ile hizmet verecek

urkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un ardından Türkiye’ye dördüncü GSM operatörü geliyor. Sabit hatlarda 70 binden fazla abonesi bulunan NETGSM yıl başında tüketicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Sabit Mobil Şebeke Hizmeti Tip 3 (SMŞH) modeliyle BTK’nın onayını alan NETGSM, karar dahilinde kendi SIM kartını çıkarma hakkına sahip olan dördüncü GSM firması oldu. Uzun süre verilen mücadelenin ardından baz istasyonu hariç kendi altyapısını kurarak SIM kart çıkaracak ilk firma olduklarını belirten NETGSM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, yıl başından itibaren GSM operatörü olarak tüketicilerle buluşmayı hedeflediklerini bildirdi. İlk etapta mevcut altyapılarına ilave olarak 30 milyon liralık yatırım yapmayı ve 1000 personele çıkmayı planladıklarını ifade eden Öcal, hedeflerinin bir milyon abone olduğunu söyledi. Türkiye’de toplamda 70 milyon GSM abonesinin bulunduğunu, her ay 5 milyona yakın abonenin operatörler arasında hat taşıdığına dikkat çeken Öcal, bu süreçte 1 milyon rakamına rahatlıkla ulaşabileceklerini, 5 yıl içinde ise global bir teknoloji firması olmayı hedeflediklerini kaydetti. Öcal, Türkiye’nin 81 ilinde Turkcell baz istasyonlarını kullanarak, 0510 ile başlayan hatlarla hizmet vereceklerini söyledi.
Adını 4.5G ihalesi ile duyuran NETGSM, teklif vermediği için ihale dışı kalmıştı. Bunun üzerine firma 4.5G yetkilendirme ihalesinin iptali için dava açmış, ancak Ankara 11. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması istemini reddetmişti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...