Fitch üç ülkenin kredi notunu korudu

Fitch üç ülkenin kredi notunu korudu

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; 3 ülke ve 3 kurumun kredi notlarını teyit ederken not görünümlerini koruduklarını açıkladı.

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Birleşik Krallık, Fransa ve Fildişi Sahili'nin kredi notlarının ve görünümlerinin korunduğu bildirildi.
Buna göre, Birleşik Krallık'ın kredi notu ''AA+'', not görünümü ''durağan'' olarak belirlenirken, 2015'te yüzde 2,3 büyüyen ülke ekonomisinde tüketim ve sermaye harcamalarının önemine dikkat çekildi.
Açıklamada, 23 Haziran'da düzenlenecek referandumun ardından Birleşik Krallığın Avrupa Birliğinden ayrılması durumunda ülkedeki orta dönemli büyüme ve yatırım beklentilerinin etkileneceği belirtilirken, bu durumda ülkenin kredi notunun Fitch tarafından tekrar değerlendirmeye alınacağı vurgulandı.
Fitch Ratings, ayrıca, Fransa'nın kredi notunu ''AA'', not görünümü ''durağan'' olarak belirledi. Fransa ile ilgili açıklamada, kamu açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının 2014'te yüzde 4'ten 2015'te yüzde 3,6'ya gerilediğinin altı çizildi ve bu oranın 2016'da yüzde 3,3'e, 2017'de de yüzde 2,9'a gerilemesinin öngörüldüğü dile getirildi.
Açıklamada, Fransa'nın gayrisafi yurtiçi hasılasının geçen yıl yüzde 1,2 arttığı kaydedilirken, ülke ekonomisinin bu sene ve gelecek yıl yüzde 1,4 büyümesinin beklendiği bilgisi paylaşıldı.
Fitch Ratings, Fildişi Sahili'nin kredi notunu ''B+'', not görünümü ''durağan'' olarak belirlerken, ülkedeki zayıf yapısal içeriklere, beşeri kalkınma ve finansal gelişim göstergelerine dikkati çekti.
Fildişi Sahili'yle ilgili yapılan açıklamada, ülkenin bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının 2015 sonunda yüzde 2,9 olduğu hatırlatılarak, bu oranın gelecek yıllarda yüzde 3 ila 3,5 arasında seyretmesinin öngörüldüğü yorumu yapıldı.
- Fitch'den 3 kurumun notlarına teyit
Fitch Ratings, ayrıca, İngiltere Merkez Bankası, Avrupa Finansal İstikrar Fonu ve Avrupa İstikrar Mekanizmasının kredi notlarını teyit ettiğini duyurdu.
Buna göre, İngiltere Merkez Bankasının kredi notu "AA+" olarak teyit edilirken, görünümü "durağan" olarak açıklandı. Söz konusu kararla ilgili açıklamada, bankanın ülke ekonomisi ve uluslararası finansal sistemdeki kilit rolüne ve ulusal strateji açısından önemine dikkat çekildi.
Fitch Ratings, Avrupa Finansal İstikrar Fonunun (EFSF) kredi notunu "AA", görünümünü "durağan" olarak açıklarken, Avrupa İstikrar Mekanizmasının (ESM) kredini notunun "AAA" ve görünümünün de "durağan" olduğunu duyurdu.
Notlarla ilgili açıklamada, EFSF'nin toplam kredisinin Mayıs 2015 sonunda 174,6 milyar avro olduğu ve bunun 130,9 milyarlık kısmının Yunanistan'a verildiği bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, ESM'nin kredi portfolyosunun Mayıs 2016 sonu itibarıyla 63,4 milyar avro olduğu bildirilirken, bunun 35,7 milyar dolarlık kısmının İspanya, 21,4 milyarlık kısmının Yunanistan ve 6,3 milyarlık kısmının da Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne verildiği kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...