Uganda’dan, et üretimi için Türk şirkete dev arazi

Düzenleyen:
Uganda’dan, et üretimi için Türk şirkete dev arazi

Ekonomi Haberleri

Serbest bölgede onbinlerce büyükbaş hayvan beslenip üretilen etler daha çok ihraç edilecek

Uganda, Türk şirketi ASB Grubu’na et üretimi amacıyla hayvancılık için büyük bir arazi tahsisi gerçekleştirdi. Şirket 300 milyon dolarlık yatırımla 15 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uganda ziyareti sırasında önemli bir işbirliğine de imza atıldı. Uganda Ekonomi Bakanı Matia Kasaija ve ASB Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Ayan, konuyla ilgili bir mutabakat zaptı imzaladı

47 BİN DÖNÜM ARAZİ

Buna göre, Uganda hükümeti tarafından Türk şirketine, Kaweweta kentinde 47 kilometrekare (47 bin dönüm) arazi tahsis edildi. ASB Grubu bu arazide 300 milyon dolarlık yatırımla serbest bölge kuracak. Serbest bölgede onbinlerce büyükbaş hayvan beslenip üretilen etler daha çok ihraç edilecek. Bölge içerisinde, ayakkabı ve deri sanayii gibi hayvancılığa dayalı sanayi tesisleri de yer alacak. 
Besilik hayvanlar Brezilya’dan ithal edilecek. Serbest bölge için Uganda hükümeti vergi muafiyetleri sağlayacak. Proje tam faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. ASB Grubu, Hazar Denizi, Türkmen ve Kazak petrollerinin ihracında önemli bir paya sahip bulunuyor. Şirket ayrıca petrol taşımacılığı ve inşaat alanlarında faaliyet gösteriyor.
Öte yandan, Uganda’da 200’den fazla Türk şirketinin de farklı alanlarda yatırım yapmaya hazırlandığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...