Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapadokyalı turizmcinin yüzü bayramla gülecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kapadokyalı turizmcinin yüzü bayramla gülecek

Ekonomi Haberleri  / AA

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde memnuniyetle karşılandı.

Kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri, yer altı şehirleriyle yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken Kapadokya'da işletmeler, Ramazan Bayramı tatiline hazırlanıyor. Son dönemde yabancı turist sayısındaki azalma nedeniyle, sıkıntılı günler geçiren turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının sevincini yaşıyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın kültür turizminin önde gelen bölgelerinden olduğuna işaret etti.

At, atv ve sıcak hava balonu turlarıyla Kapadokya'nın doğal güzelliklerini keşfeden ziyaretçilerin, bölgede tarihi ve kültürel zenginlikleri bir arada yaşayabildiğini anlatan Durmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın imzaladığı bayram tatilini 9 güne çıkaran genelgenin ardından, bölgede ciddi hareketlilik beklediklerini bildirdi.

"Tatilin erken açıklanması ile erken rezervasyon imkanı doğmuş oldu"

Bayram tatilinin uzatılmasının turizmcinin yüzünü güldüreceğini vurgulayan Durmaz, "Tatilin erken açıklanması turizmciler ve bölgeye gelecek olan ziyaretçiler açısından iyi oldu. Erken rezervasyon imkanı doğmuş oldu." dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle tatile gidecek yerli turistlere Kapadokya'ya gelmeleri yönünde tavsiyede bulunan Durmaz, "Bayram nedeniyle açıklanan 9 günlük tatil, bizim yöremiz için çok uygun. Bayram tatilinde Kapadokya'yı tercih eden turistler, at, atv, ve sıcak hava balonu turlarıyla eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilir." diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...