Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kıbrıs sebze hali olacak

Düzenleyen:
Kıbrıs sebze hali olacak

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi Kıbrıs'ın iklimi ile birleşince, bu topraklardan refah fışkıracak. Kıbrıs, Türkiye’nin bir sebze deposu hâline gelebilir" dedi

Osman Çobanoğlu LEFKOŞA - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye’den KKTC’ye Su Temini Projesi" ile gönderilen suyun, büyük ekonomik kazanımlarını beraberinde getireceğini söyledi. Önceki gün yaptığı Kıbrıs turunda "40. Uluslararası KKTC Fuarı"nın açılışına katılan Bakan Zeybekci, "Türkiye'den gelen su ile beraber Kıbrıs'ın iklimi sayesinde topraklardan refah fışkıracak. Kıbrıs, Türkiye’nin bir sebze deposu haline gelebilecek. Kıbrıs’ta sürdürülen yatırımlar, Türkiye’deki gibi teşvik edilecek, bu konuda vergi indirimleri sağlanacak" dedi.
Adanın üreterek refaha ulaşmasını arzu ettiklerini dile getiren Zeybekci, "Türkiye’de neden Kıbrıs Fuarı olmasın. Kıbrıs ürünlerinin tanıtıldığı, turizmin ve diğer hizmetlerinin tanıtıldığı bir fuarı inşallah Türkiye’de yapacağız. Ekonomi Bakanlığı olarak bunu desteklemek gibi bir formülü geliştiririz. Bu sene 40'ıncısı düzenlenen Uluslararası KKTC Fuarı'nın Türkiye ayağını, sonbaharda '1. Kıbrıs Fuarı' olarak planlıyoruz. Kıbrısımızın ürünlerinin tanıtımını üstleneceğiz. KKTC’yi başka bir ülke veya başka bir ekonomi olarak görmüyoruz. Biz burayı Kayseri, Denizli, Edirne gibi görüyoruz. Oradaki insanlarımızın refahı, huzuru ve güveni ile ilgili ne hissediyorsak, birebir aynı hassasiyetler içindeyiz. KKTC'nin üreterek daha mutlu ve müreffeh olması için her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ise, Türkiye ve KKTC'nin ilişkisinin, gönül ilişkisi olduğunu belirtti. Özgürgün, anavatan Türkiye ile iş birliği içinde her alanda gelişmeler sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...