VIP konseptli fuarla kilo fiyatı 3 kat arttı

Düzenleyen:
VIP konseptli fuarla kilo fiyatı 3 kat arttı

Ekonomi Haberleri

Antalya'da büyük alıcıları ve kaliteli mal üreten firmaları buluşturan fuarda, hazır giyimde ortalama 24 dolar olan satış geliri 75 dolara çıktı

Antalya'da iş ve tatili birleştiren özgün modeliyle adından söz ettiren "Dosso Dossi Fashion Show", bölgesel problemler sebebiyle daralan pazara alternatif olarak bu yıl sunduğu VIP konseptli fuarı tamamladı. Organizasyona gelen 4 bin tekstil alıcısı için, 5 yıldızlı 6 otel kapatıldı. Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, VIP konsept ile ağırladıkları alıcıları, yüksek katma değerli ürünlerle buluşturduklarını söyledi. Hazır giyim ihracatının ilk 5 ayda yüzde 49 gerilediğini hatırlatan Eraslan, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde yaşanan daralmaya karşı geliştirdikleri yeni strateji ile ciddi bir çıkış yakaladıklarını söyledi. Eraslan, şöyle devam etti: "Fuarımıza katılım için müşterilerimize en az 15 bin dolarlık alım şartı koyuyorduk. İlk defa bu organizasyonda asgari alım sınırını 25 bin dolara çıkardık. Üretici firmalarımızı da elemeden geçirip, daha kaliteli ve katma değerli üretim yapanları kabul ettik. Böylece Dosso Dossi Fashion Show'u, üreticisiyle ve alıcısıyla çok daha elit bir organizasyona dönüştürdük. Türkiye'nin hazır giyim ihracatında kilogram başına ortalama satış geliri 24 dolarken, Dosso Dossi olarak biz 45-50 dolarlardaydık. Yeni konseptimizde hazır giyimin değerine daha da değer katıp, kilogram başına ihracat birim fiyatımızı ortalama 75 dolar düzeyine çıkardık. İhracat gelirimizi üçe katlayarak sektörümüzün hayalindeki rakamlara öncülük ettik. Öte yandan Antalya'nın turizmine de hareket getirdik. Dosso Dossi için Antalya'ya gelen yaklaşık 4 bin yabancı misafirimiz, bir nebze olsun kentin turizmine canlılık kattı."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...