Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanayi ciro endeksi azaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sanayi ciro endeksi azaldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Sanayi ciro endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Nisan ayı Sanayi Ciro Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 8,9 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,1 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2016 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 8,8 azalırken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,8 arttı. 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en fazla azalış ara malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 2,5 ile ara malı imalatında gerçekleşti. 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en fazla azalış bilgisayarların, elektronik ve optik  ürünlerin imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 12,0 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 9,2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 8,1 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı takip etti. 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en fazla artış tütün ürünleri imalatında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 7,0 ile tütün ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 2,6 ile gıda ürünlerinin imalatı ve yüzde 2,0 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı takip etti. 
14.06.2016 10:04:18 TSI 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...