Dolar ne kadar oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar ne kadar oldu?

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL, azalan küresel risk iştahının etkisiyle yükseliş eğilimini sürdürerek 2,93'ün üzerini gördü.

İngiltere'de gerçekleştirilecek Avrupa Birliği (AB) ile ilgili referanduma ilişkin anketlerin, çıkış yanlılarının önde olduğuna işaret etmesiyle geçen haftadan bu yana azalan küresel risk iştahı, piyasalar üzerindeki etkisini devam ettiriyor.
Azalan risk iştahı ve buna bağlı olarak Brent petrolün varil fiyatının 50 doların altına inmesinin etkisiyle dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanırken, dolar/TL 2,9307'yi görmesinin ardından saat 10.25 itibarıyla 2,9280 seviyesinde dengelendi.
Şu dakikalarda, sterlin/TL Brexit'e ilişkin tedirginliklerle düşüş eğilimini sürdürerek önceki kapanışa göre yüzde 0,55 azalışla 4,1370'e gerilerken, avro/TL ise yatay bir seyirle 3,2970'ten alıcı buluyor.
Analistler, bugün başlayan ve kararları yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının piyasaların yönü üzerinde ana belirleyici olacağını belirterek, bu hafta ayrıca İngiltere, Japonya ve İsviçre Merkez Bankalarının faiz kararlarının da izleneceğini kaydediyor.
Dolar/TL'de 2,9550 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu dile getiren analistler, 2,9170 ve 2,9100 seviyelerinin ise destek konumuna geldiğini ifade ediyor.
Fed'in bu ayki toplantısında faizleri artırmayacağına piyasalarda neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Analistler, buna karşın açıklanan son verilerin ardından para politikalarına ilişkin belirsizliklerin arttığını, pozitif yönde fiyatlamalar için Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının beklendiğini belirtiyor.
Yarın faiz kararından ziyade, beklentilerden çok düşük gelen son tarım dışı istihdam verisinin ardından FOMC'nin karar metnindeki ifadeler ve Yellen'ın açıklamalarından, gelecek dönem para politikalarına yönelik ipuçlarının aranacağına değinen analistler, bugün piyasaların dalgalı seyrini sürdürebileceğini öngörüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...