Kanserle savaş için ‘hücrede’ iş birliği

Düzenleyen:
Kanserle savaş için ‘hücrede’ iş birliği

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin sağlık ürünleri markası Eczacıbaşı, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından Zydus Cadilia ile özellikle kanser ve kan hastalıkları konusunda biyoteknolojik ürünler geliştirmek için iş birliği yaptı.

Anlaşma ile Zydus Cadila'nın biyoteknolojik ürünlerinden oluşan portföy, Türkiye'de satışa sunulacak. Anlaşma, kanser tedavisinde Türkiye'de biyobenzeri bulunmayan ürünlerin ithalatını ve stratejik üretim iş birlikleri ile önü açılacak yeni ürünlerin art arda pazara sunulacağı uzun vadeli bir birlikteliği içeriyor. Törende bir konuşma yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, topluluk olarak sağlık alanında inovasyon ve katma değer sağlayan yeni iş birliklerinin büyük önem taşıdığına inandıklarını dile getirdi. 
GENLERLE İYİLEŞTİRİYORLAR
İlaç dünyasında geleceğin tedavi standardı olarak görülen biyoteknolojik ürünler, bir canlı hücresine ait genin, diğer bir canlı hücresine naklini mümkün kılan farklı biyoteknolojik yöntemler ile üretilen, özellikle kanser, kan hastalıkları ve romatizmal hastalıklar gibi insan hayatını tehdit eden ciddi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Biyoteknolojik ürünlerin biyobenzerlerinin en önemli avantajı ise daha geniş hasta gruplarının bu yenilikçi ürünlere daha ekonomik maliyetlerle erişimini sağlaması olarak öne çıkıyor. Zydus Başkanı Pankaj Patel de iş birliğinin bu alanda çok önemli gelişmeleri beraberinde getireceğine anandığını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...