Teröre karşı sivil seferberlik

Düzenleyen:
Teröre karşı sivil seferberlik

Ekonomi Haberleri

TOBB’dan TÜSİAD’a, MÜSİAD’dan TESKOMB’a, TİSK’ten TİM’e kadar STK’lar, terörle mücadelede inisiyatif alacak. Özellikle, terörden zarar gören ailelerin acil ihtiyaçları STK’lar öncülüğünde karşılanacak.

İSMAİL SONSUZ ANKARA

 

Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında bakanlıklar ve valiliklerin ardından sivil toplum kuruluşları da (STK) devreye giriyor. TOBB’dan TÜSİAD’a, TESK’ten MÜSİAD’a, TESKOMB’dan TİM’e kadar STK'lar, önümüzdeki süreçte aktif rol üstlenecek. Teröre karşı ortak duruş sergileyecek STK’lar, sadece açıklamalarla yetinmeyecek. Bölge halkının acil ihtiyaçlarının karşılanması için aktif çalışma yapacak. İlk etapta, terörden evleri zarar gören, eşyaları kullanılamaz hale gelen yaklaşık 10 bin ailenin ihtiyaçları karşılanacak. Buzdolabından çamaşır makinesine, TV’den kanepeye kadar ev eşyaları STK’ların öncülüğünde vatandaşların evlerine taşınacak. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da bizzat STK’ların başkan ve yöneticileriyle görüştüğü bildirildi.
BAYRAMLIK DA VAR, HARÇLIK DA
Ev ihtiyaçlarının yanı sıra, acil ihtiyaçlar için de STK’lar devrede olacak. Özellikle dayanışmanın en üst düzeyde sergileneceği bu süreçte, ramazan paketleri de bölgeye ulaştırılacak. Ramazan Bayramı için özellikle çocuklara bayramlık alınması ve bayram harçlığı şeklinde bir katkı sağlanması üzerinde duruluyor. Terör mağdurlarına manevi anlamda da en üst düzeyde destek verilecek. Bu amaçla, İHH, Ensar Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı gibi kuruluşlar, maddi katkıyla birlikte manevi anlamda desteklerini artıracak. Çocukların tatil bölgelerine götürülmesi, batı illerine gezilerin organize edilmesi, sevdikleri sanatçılar ve sporcularla buluşturulmaları gibi çeşitli çalışmaların yapılması planlanıyor.
AK PARTİ DE ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI
Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla AK Parti de üç boyutlu çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda, Ramazan ayını içeren kısa vadede “gönül köprüleri” oluşturulması hedef olarak belirlenmiş; Ağrı ile Antalya, Batman ile Bursa, Diyarbakır ile İstanbul, Hakkari ile Ankara, Mardin ile Kocaeli, Siirt ile Sakarya, Şırnak ile Kayseri, Tunceli ile Samsun, Van ile Konya kardeş kentler ilan edilmişti. Terörden en çok etkilenen ailelere sıcak yemek verilmesiyle başlayan bu süreçte, 50-60’ar kişilik gruplar halinde ailelere ziyaret yapılması  ve ihtiyaçlarının belirlenmesi hedeflenmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...