Selahaddin Eyyubi açılmayı bekliyor

Düzenleyen:
Selahaddin Eyyubi  açılmayı bekliyor

Ekonomi Haberleri

Yüksekova'da 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasında gözler, 10 aydır kapalı bulunan Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na çevrildi.

 Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan en büyük yatırımlardan olan havalimanında 5 Ağustos'tan bu yana uçak seferleri yapılamıyor. Hakkari'de 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı görkemli törenle hizmete açılmıştı. Yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli havalimanının hizmet verememesinin bölge ekonomisini olumsuz etkilediğini belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, "Öğrendiğimiz kadarıyla havalimanında herhangi bir sıkıntı yok. Havalimanının bir an önce açılmasını istiyoruz. Yüksekova'nın buna ihtiyacı var" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...