Ramazanda sebze ve meyve ucuzladı

Düzenleyen:
Ramazanda sebze ve meyve ucuzladı

Ekonomi Haberleri

Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Orhan Doğan, ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarının önceki yıllara kıyasla düştüğünü söyledi.

Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Orhan Doğan, meyve ve sebze fiyatlarının arz ve talebe göre değişebildiğini, ramazan ayında artan talep nedeniyle fiyatlarda yükselmeler görülebildiğini belirtti.

Bu yıl ise ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarının, geçen yıla göre daha düşük olduğunu aktaran Doğan, "Geçmiş yıllarda ramazan aylarında sebze ve meyve fiyatlarında hafif yükselmeler oluyordu, bu yıl tam aksine düşüş yaşandı. Bu, tüketicinin lehine. Bu durum havaların iyi gitmesi ve üretimin fazla olmasından kaynaklanmakta" diye konuştu.

Sebze ve meyve hallerinin, üretici ve tüketici arasındaki dengeyi sağladığına işaret eden Doğan, hallerde satılan sebze ve meyvenin kar oranının mevzuat düzenlemeleriyle sınırlandırıldığına dikkati çekti.

Perakende satış noktalarında etiketler üzerinde yazan fahiş fiyatların sıklıkla şikayetlere neden olduğunu dile getiren Doğan, "Tüketicinin yüksek fiyatlara sebze ve meyve tüketmemesi için, perakende olarak satılan sebze ve meyvenin kar oranlarının yasayla belirlenmesi gereklidir. Böyle bir uygulama olursa sebze ve meyvedeki kayıt dışılık büyük ölçüde önlenecektir. Çünkü kar oranlarının belirlenmesi için faturadaki alışlar dikkate alınacaktır" ifadelerini kullandı.

"RUSYA ALMAYINCA MALLAR İÇ PİYASAYA YÖNELDİ"

Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Federasyon Başkanı Burhan Er de fiyatlarda düşüşün sürdüğünü belirterek, bunda iç piyasadaki ürün bolluğunun etkili olduğunu kaydetti.

Bazı ürünlerin fiyatlarındaki gerilemede Rusya'nın alım yapmamasının da etkili olduğunu savunan Er, "Geçen yıla göre sebze meyve fiyatlarının ortalamada yüzde 10-15 düşük seyrettiğini gözlemliyoruz. İklimsel olarak önemli bir zarar da olmayınca ürün bol oldu" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...