Bakan Ağbal'dan 'taşeron' açıklaması

Bakan Ağbal'dan 'taşeron' açıklaması

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeronla ilgili olarak, 'İlave çalışma ihtiyacı ortaya çıktı. Üzerinde çalışıyoruz' dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, bir gazetecinin, "Taşeron firmalarda çalışanların kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalarda son durum nedir?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Taşeronlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kapsamlı bir düzenleme yapılıyor. Bu düzenleme aynı zamanda kamuda yeni bir istihdam modelinin de getirilmesine vesile oluyor." Çalışmalar tamamlandığında konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapacaklarını belirten Ağbal, "Hükümet olarak, taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızla ilgili bir vaadimiz var. Bu vaadi hayata geçireceğiz, ama burada bir taraftan kamu kurumlarının ihtiyaçları karşılansın diğer taraftan da çalışanlarımız uygun koşullarda bu yeni sisteme geçsinler istiyoruz. Bunun için bir süre bu çalışmalar devam edecek" diye konuştu. 

KARMAŞIK SÖZLEŞMELER VAR

Ağbal, şunları söyledi: "Çalışmanın daha da detaylandırılması ve Bakanlar Kurulu'nda konuşulan bazı konular bakımından ilave çalışmalar yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Bu çalışmayı yaparken gördük ki o kadar basit değil, karmaşık çok farklı türde sözleşmeler var. Uygulamanın başarılı olması noktasında ilave bir takım düzenlemeler yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Bu çalışmaları devam ettiriyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...