Bayramda korsan otobüslere dikkat

Düzenleyen:
Bayramda korsan otobüslere dikkat

Ekonomi Haberleri

Yetkililer, "9 günlük tatilde korsan seferler artabilir. Sigorta yapmayan ve pahalı bilet satan merdiven altı firmalardan uzak durun" uyarısında bulundu

Bayramın yaklaşmasıyla yolcu taşımacılığı sektöründeki hareketlilik hız kazandı. 9 günlük tatil dolayısıyla artan talebi karşılamakta zorluk çeken ulaşım firmaları, başta Ege ve Akdeniz olmak üzere belli bölgeler için ek seferler düzenleyecek. Tatile çıkmayı planlayanlar zamlı bilet fiyatlarından şikayet ederken, yetkililer de yolcu talebinin artmasıyla gündeme gelen korsan taşımacılığa karşı vatandaşları uyarıyor. Tüketici Sorunları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, seyahat etmek isteyen yolcu sayısındaki artışı gören pek çok firmanın, hava, kara ve deniz yolu ulaşımına fahiş zam yaptığını savundu. Ağaoğlu, "Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre otobüs firmalarının bilet fiyatlarını en az bir ay önceden Ulaştırma Bakanlığına bildirmesi gerekiyor. Tüketiciler de ödedikleri bilet bedelinin firmaya ait yazıhanede, duvarda asılı olmasına dikkat etmeli. Ödedikleri bedelle fiyat listesi arasında fark gören tüketiciler, bu durumu ilgili mercilere şikayet etmeli, aradaki farkı firmadan talep etmelidir. Ayrıca firmalar, diledikleri gibi ek sefer düzenleyemez. Korsan seferlerde yolculara sigorta yapılması söz konusu değil. Merdiven altı otobüs işletmeleri ve korsan seferler, bayramı felakete çeviriyor. Bunlardan da uzak duralım" uyarısında bulundu.
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan da şunları söyledi: "Korsan taşımacılık, talebin arttığı dönemlerde ortaya çıkıyor. İstanbul'da şu anda günde 400-500 otobüs korsan taşımacılık yapıyor. Bunların yaptığı zam, bize mal oluyor. Otobüs firmaları, yaklaşık 5 yıldır zam yapmadı. Yolcular, korsan taşımacılıktan bilet almasın."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...