Müteahhitler 3 ay eğitimden geçirilsin teklifi

Düzenleyen:
Müteahhitler  3 ay eğitimden  geçirilsin teklifi

Ekonomi Haberleri

Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörü temsilcileri Müteaahitlik Hizmet Yasası’nın çıkarılmasını bekliyor.

Sinem Erciyas ANKARA
Hükümetin bu konuda bir an önce adım atmasını isteyen sektörün talepleri arasında yurt dışındaki müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetlerinin desteklenmesi de var. Her 18 yaşına gelenin müteahhit olduğuna dikkat çeken sektör yetkilileri, müteahhitlerin 3 aylık bir eğitim sürecinden geçmesi gerektiği görüşünde. Ayrıca sektörde usulsüz yapılanmanın önüne geçilmesi için yapı denetim faaliyetleri konusunda adımların atılması beklentiler arasında. Denetimlerin azlığı ve vatandaşın yapı denetimi konusunda yeterince bilgi sahibi olmaması birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Vatandaş ev alırken sağlamlığı konusunda hiçbir fikri olmadan sadece genişliğine göre tercihte bulunuyor.
Sektör için önemli sorunlardan birisi de ruhsat ve iskan işlemlerindeki zaman kaybı. Belediyelerdeki aşırı evrak ve bürokrasinin azaltılması, işlerin daha kolay bir şekilde halledilmesi isteniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...