Pladis gözünü yükseğe dikti

Düzenleyen:
Pladis gözünü yükseğe dikti

Ekonomi Haberleri

5.2 milyar dolar cirosu, 26 bin çalışanı bulunan Yıldız Holding'in yeni şirketi, 5 yıl içinde faaliyet gösterdiği bütün pazarlarda bir numara olmayı hedefliyor

Talip KARAKAŞ NICE

Global hedefleri doğrultusunda Ülker, Godiva ve McVitie's markalarını Pladis çatısı altında birleştiren Yıldız Holding, liderlik hedefiyle ilerliyor. Yeni yapılanmayı ve gelecek hedeflerini anlatan Pladis'in Türkiye, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya (TR, MENA&CA) CEO’su Mehmet Tütüncü, "Üç markamız da birbirini çok iyi tamamlıyor. Ülker ve McVitie’s kendi kategorilerinde lider" dedi. Her bölgeyi ayrı ayrı ele alıp yöneteceklerini belirten Tütüncü, şöyle devam etti: "Çünkü her bölgenin kendine özgü üretim, dağıtım, satış ve pazarlama dinamikleri var. İklimler, kültürler, tüketim alışkanlıkları birbirinden çok farklı. Başarı ancak böyle gelir. Örneğin, bizim bölgemiz, iki kıtada 30 ülke ve 500 milyonu aşkın bir nüfusu barındırıyor. Bir ucumuz Fas’ta, diğer ucumuz Moğolistan’ın bozkırlarında. Ama biz Ülker olarak uzun zamandır bazı ülkelerde pazar lideriyiz. Şimdi yeni markalarımızla daha da güçlendik. Dünya genelinde 36 fabrika, 26 bin çalışanımız var. Ciromuz 5.2 milyar dolar. Gayemiz, çift haneli büyümeyi sürdürmek. 2021 yılına kadar faaliyet gösterdiğimiz bütün pazarlarda bir veya iki numara olmayı hedefliyoruz. Bu sene bölgesel yatırım hedefimizi 322 milyon lira belirledik. Türkiye’de 190 milyon liralık bir yatırım bütçemiz mevcut. Bunun büyük bir kısmı yenileme ve iyileştirme olacak. Diğer yatırımları ağırlıklı şekilde Kazakistan ve Suudi Arabistan’da yapacağız. Kazakistan’ı Orta Asya’nın üretim üssü olarak belirledik. Bu fabrikadan özellikle Çin’in Sincan bölgesine önemli ihracat hedeflerimiz var. Körfez’de McVitie’s, Arabistan ve Mısır’da Ülker’in gücü itici olacak."

Godiva market raflarına geliyor

Mehmet Tütüncü, daha üst sınıfa hitap eden Godiva için düşünülen projeyi şöyle anlattı: "Godiva’nın marka lisans anlaşmasıyla üreteceğimiz ürünler de önümüzdeki dönemde market raflarında yerini alacak. Böylece herkes için ve her fiyat aralığında ürünü tüketicimizle buluşturmuş olacağız." Türkiye ile Mısır arasında yaşanan gerginliğin kendilerini etkilemediğini anlatan Tütüncü, "Londra Borsası'nda halka açılmak planlarımız arasında ama daha işin başındayız. Şu an için tarih veremem" ifadelerini kullandı. 

Pladis gözünü yükseğe dikti

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...