Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teknoloji girişimlerine 50 milyon dolar yatıracak

Düzenleyen:
Teknoloji girişimlerine  50 milyon dolar yatıracak

Ekonomi Haberleri

Yatırım ve mentorluk hizmeti veren String Ventures, şimdi de sektördeki en büyük “bağımsız ve kısıtlamasız” fon olmak için kolları sıvadı.

Erken aşama teknoloji yatırım fonu, Temmuz 2016’daki ilk fon kapanışında 15 milyon dolar ile ve Mart 2017’deki son kapanışta ise 50 milyon dolarlık bir fonla teknoloji girişimlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Erken aşama fonların sayısının önümüzdeki yıllarda önemli oranda artacağını belirten String Ventures Kurucu Ortağı Emrah Yalaz, “String Ventures’in 50 milyon dolarlık fonu ise erken aşamadaki en büyük fonlardan biri olacak. Hazine desteği sayesinde, bugün bir yatırım şirketi belli bir miktar serbest (private) yatırımcı bulduktan sonra, toplam tutar kadar daha devlet destekli fonlardan yararlanabiliyor. Fakat bu fonlar büyük sınırlamalarla birlikte geliyor. Biz yazılım ve teknoloji konusunda yeteneğin dünyanın her yerinden geldiğini bildiğimiz için tamamen serbest (private) parayı hedefliyoruz” dedi. 2015 yılında 2.5 milyon dolarlık bir fon olarak kurulduklarını ve 9 şirkete yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan String Ventures Kurucu Ortağı Can Saraçoğlu da, “Toplam 9 yatırım yaptık ve bir yaşından büyük portföyümüz 2.4 kat değer kazandı. String Ventures’in amacı Türkiye ve bölgede global oyuncu olabilecek startup’lara yatırım yapıp onları Silikon Vadisi’ne taşımak ve dünya çapında teknoloji şirketleri haline gelmelerine destek olmak. String Ventures’in yatırım yaptığı 7 girişim halihazırda Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteriyor” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...