Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brezilyalı devden rekor iflas başvurusu!

Düzenleyen:
Brezilyalı devden rekor iflas başvurusu!

Ekonomi Haberleri

Brezilya`nın en büyük telekom şirketlerinden Oi`nin 19 milyar dolarlık rekor iflas erteleme başvurusu, 3 devlet bankası ve 14 milyar dolarlık vadeli kontrat pozisyonunu da ilgilendiriyor.

Brezilya'nın 4. büyük telekom şirketi Oi SA, 65 milyar Brezilya reali düzeyindeki borçları karşılığında kreditörlerle anlaşamaması nedeniyle iflas erteleme başvurusunda bulundu. BloombergHT'de yer alan habere göre Oi SA, bir dizi birleşme ve liderlik değişimi ardından finansal açıdan sağlam bir adım atamamıştı.

Oi SA'dan Pazartesi günü yapılan açıklamada, iflas erteleme başvurusunun şirketin müşterilerine hizmet etmeye devam etmek istemesi nedeniyle yapıldığı belirtildi. Kreditörlerle yürütülen görüşmeler, geçtiğimiz hafta, bazı kreditörlerin tahvillerini hisse senediyle değiştirmek istemesi ve bazı yönetim kurulu üyelerinin bu teklife karşı çıkmasıyla durmuştu. Bu teklif tahvil sahiplerinin şirketin yüzde 95'ini ele geçirmesine mevcut ortakların payının ise yüzde 5'e düşmesine neden olacaktı.

Oi'nin başvurusu Brezilya'da oldukça büyük bir etki meydana getirebilir çünkü şirketin en büyük kreditörleri arasında devlet bankaları Banco Nacional de Desenvolvimento Economico e Social, Caixa Economica Federal ve Banco do Brasil SA ile Itau Unibanco Holding SA da bulunuyor. Bloomberg verilerine göre, Oi'nin iflas erteleme talebi, şirketin iflasına karşılık korunma amaçlı yaklaşık 14 milyar dolarlık vadeli sözleşmenin de çalışmasına neden olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...