Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bankalar kuyumcu mu oluyor?

Düzenleyen:
Bankalar kuyumcu mu oluyor?

Ekonomi Haberleri

Bankaların kıymetli metal alım satımına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete`de yayımlandı. Yönetmeliğe göre bankalar artık Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altını alım satımını yapabilecek.

Bankalar bugünden itibaren Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altınlarının alım satımlarını yapabilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bankaların alım ve satımını yapabilecekleri kıymetli madenlere ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Bankalar, kıymetli maden borsalarında işlem gören veya standartları ve nitelikleri Hazine Müsteşarlığı veya BİAŞ tarafından belirlenen ya da bu standartlara ve niteliklere uygunluğu bakımından, üretildikleri rafineriler itibarıyla kabul edilebilirlikleri BİAŞ tarafından teyit edilen kıymetli madenler ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1/8/1951 tarihli ve 1738 sayılı Kararı ile standartları ve nitelikleri belirlenen Cumhuriyet altın sikkeleri ile Cumhuriyet ziynet altınlarının alım ve satımı ile vadeli işlem ve opsiyon borsalarında işlem gören ve standart ve nitelikleri yetkili merciler tarafından belirlenen kıymetli madenleri esas alan sözleşmelerin alım ve satımını yapabilirler."

'KUYUMCULAR TASVİP ETMİYORLAR'

Konuya ilişkin UZMANPARA'ya değerlendirmede bulunan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, şu anda bunu kuyumcuların tasvip etmediğini söyledi. 

Bu surumun satışları çok etkileyeceğini ifade eden İşler "İnsanlar zaten aradaki 1-2 liradan para kazanıyor. İşlenmiş takı satabilmek zaten zor. Bu enstrümanı da ellerinden alıyorlar" dedi. 

'MİLYONLARCA KİŞİ ETKİLENİR'

"Bu yapılan doğru değil" diyen İşler, sözlerine şöyle devam etti: "Her işi erbabı yapmalı. Nasıl biz kredi vermiyorsak onlar da bizim yaptığımız işe göz koymasınlar. Biz onlara zaten yeterinde kazandırıyoruz. Onlardan aldığımız paralar onlara kâr olarak dönüyor. O zaman kuyumculuğu da onlar yapsın, 300 bin kişilik sektör batsın. İstihdam diye bir şey kalmasın. Aileleriyle birlikte milyonlarca kişi etkilensin."

Kaynak:Uzmanpara(Milliyet)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...