Otokar 106 milyon avroluk zırhlı araç siparişi aldı

Düzenleyen:
Otokar 106  milyon avroluk zırhlı araç  siparişi aldı

Ekonomi Haberleri

Otokar, iç güvenlik kuvvetlerinin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere 106.1 milyon avro tutarında COBRA II taktik tekerlekli zırhlı araç siparişi aldığını açıkladı

Türkiye'nin özel sermayeli en büyük savunma sanayii şirketi Otokar’ın kendi tasarladığı ve ürettiği, yüksek koruma seviyesi, geniş iç hacmi ve üstün hareket kabiliyeti ile dikkat çeken Cobra II aracının ülke savunmasındaki rolü artıyor. Otokar, güvenlik güçlerinin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere 106.1 milyon avro tutarında yeni bir sipariş aldı. Sipariş kapsamında COBRA II 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçları, çeşitli sistemler, bakım ve destek hizmetleri ile birlikte sunulacak. Araçların teslimatının yıl sonunda başlanarak, 2017 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Türkiye’nin tek milli kara sistemleri üreticisi olan Otokar’ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, siparişe ilişkin şunları söyledi: “Fikri mülkiyet haklarının tamamı Otokar’a ait olan ve gelişen tehditlere karşı özel olarak tasarlanan Cobra II için ilk iki siparişi geçtiğimiz yıl almıştık. Mühendislik kabiliyetimiz, ar-ge imkanlarımız ile iç güvenlik güçlerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz için modern ve çağdaş çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...