Dananın kuyruğu bugün kopuyor!

Düzenleyen:
Dananın kuyruğu bugün kopuyor!

Ekonomi Haberleri

İngiltere’nin AB’de kalıp kalmayacağının belli olacağı referandum bugün yapılacak. Brexit; AB’yi olduğu kadar dolar, avro ve altını da yakından etkileyecek

Ekonomistler, İngilterede bugün gerçekleştirilecek Avrupa Birliği (AB) referandumunda sandıktan İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) yönünde karar çıkması halinde dolar/TL’de yükseliş olabileceğine dikkat çekti. Brexit'e dair beklentilerini değerlendiren Turkey Macro View (TMV) Consulting Yöneticisi İnanç Sözer, İngiltere'de AB yanlısı milletvekilinin öldürülmesinden bugüne kadarki sürecin, Brexit ihtimalini önemli ölçüde azaltması nedeniyle haftaya küresel çapta risk iştahının belirgin bir şekilde iyileşmesiyle başlandığını ifade etti. 
‘BREXIT’LE $ DEĞER KAZANIR’
Referandumdan AB'de kalma sonucu çıkması halinde mevcut seviyelere kıyasla dolardaki değer kaybının daha sınırlı olacağını, aksi durumda Brexit riskinden kaçışın keskin bir şekilde gündeme geleceğini tahmin ettiklerini belirten Sözer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna göre dolar/TL'de 2.88'e kadar çekilme makul ve dolar alımı için cazip bir seviye olarak değerlendirilebilir. Aksine Brexit olur ise doların hızla 3 seviyelerini aşabileceğini tahmin ediyoruz.”
Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy ise İngiltere'nin AB’de kalması sonucu doların, global ölçekte diğer para birimlerine karşı bir miktar daha geri çekilme yaşamasının sürpriz olmayacağını ifade etti. Paksoy, referandumda İngiltere’nin AB’den çıkma kararı alması halinde ise doların ‘güvenli liman’ etkisiyle global ölçekte diğer para birimlerine karşı ilk refleks olarak değer kazanımı olasılığının güçlü bir şekilde masaya geleceğini söyledi.
Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, Brexit’in gerçekleşmeme ihtimalinde dolarda 2.8620 seviyesinin gündeme gelebileceğini ve altında sert satışlar görülebileceğini belirtti. Olumlu senaryoda BIST 100 Endeksi’nde olası yükselişlerde 80 bin puan seviyesinin takip edileceğini kaydeden Gözgör, “Bu seviyenin aşılması halinde 81.500 – 82.600 bölgesi gündeme gelebilir. Güvenli varlık olarak görülen altın fiyatları önemli destek bölgesi olan 1245-1240 seviyeleri ön plana çıkacaktır. 1240 seviyesinin kırılması halinde altın fiyatlarında satış baskı artabilir” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...