Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar/TL iki haftanın en düşüğüne geriledi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar/TL iki haftanın en düşüğüne geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL, küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle 2,8866'ya kadar gerilemesinin ardından 2,89 seviyelerinde dengelendi.

İngiltere'de bugün başlayan AB referandumuna ilişkin beklentilerin "AB'de kalma" yönünde olmasının yatırımcılarda risk iştahını artırmasıyla 2,89'un altına gerileyen dolar/TL, 2,8866 ile 8 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dolar/TL dün gün boyu düşüş eğiliminde hareket ederek, günü yüzde 0,56 azalışla 2,8934'ten tamamlamıştı. Bugün Asya piyasalarında güne yatay başlayan dolar/TL, 2 haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 10.00 itibarıyla 2,8900 seviyesinden alıcı bulurken, avro/TL ve sterlin/TL'nin yükseliş eğilimi dikkati çekiyor.

Avro ve sterlinin, dolar karşısındaki yükselişinin etkisiyle şu dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artışla 3,2800'den, sterlin /TL ise yüzde 0,2 primle 4,2640 seviyelerinden işlem görüyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...