Yurda lüks kattı!

Düzenleyen:
Yurda lüks kattı!

Ekonomi Haberleri

Nef, Novu markalı öğrenci rezidans konseptinin ilk örneğini eylül ayında Merter'de hizmete açacak. Hedef 10 proje ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşmak

Önder ÇELİK

Gayrimenkul şirketi Nef’in; öğrenci, akademik çevre ve genç profesyonellerin barınma ihtiyacını karşılamak için oluşturduğu Novu markası tanıtıldı. İlk etapta üniversite öğrencilerine rezidans kalitesinde yurt hizmeti sunacak Novu, Merter’de 840 yatak kapasiteli yurtla eylülde hizmet vermeye başlayacak. Nef, başta İstanbul olmak üzere yurt içinde 750 milyon lira yatırımla 10 proje ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Yeni lüks yurt konsepti Novu’nun tanıtıldığı toplantıda konuşan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Novu’yu “öğrencinin pratik evi” olarak tanımladı. Türkiye’de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliğine dikkat çeken Erden Timur, ABD ve İngiltere’de iki yıl araştırma yaptığını ve Novu’nun bu şekilde ortaya çıktığını kaydetti. Nef’in iki yıldır pazarda lider olduğunu kaydeden Timur, yurt işinde büyük potansiyel olduğunu belirtti. Timur, Novu markasını satmayı düşünmediklerini de belirterek, gelecekte İngiltere ve ABD'de Novu markalı yurtların olabileceğine işaret etti.
3.2 MİLYON ÖĞRENCİ VAR
Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu da, dünyada öğrenci sayısının 210 milyonu, Türkiye’de ise 3.2 milyonu geçtiğini söyledi. Bu rakamla Türkiye’nin Avrupa’nın en çok öğrenciye sahip ülkesi olduğuna işaret eden Kozlu, dünyada öğrenci yurtlarına 13 milyar dolar yatırım yapıldığını belirtti. “Türkiye'de üniversite öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3.2 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 binde kaldı” diyen Kozlu, öğrencilerin çoğunun evde kaldığını ve modern bir yerleşimin olmadığını belirtti. İstanbul’da 582 bin öğrenci olduğunu kaydeden Kozlu, “750 milyon TL yatırımla 10 yurt ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Merter'deki projemizin ardından, Novu’yu Anadolu'ya ve sonra da yurtdışına da taşıyacağız” diye konuştu.

Kişi başı aylık ücret 920 TL’den başlıyor

Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, Novu’nun Merter metro ve metrobüs durağına 5 dakika mesafede yer aldığını belirterek, yurttan yararlanmak isteyen öğrencilerle 10 aylık üyelik sözleşmesi imzalayacaklarını söyledi. 2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladıklarını belirten Yiğit, “Bir, iki ve dört kişilik odalarda kişi başı fiyatlarımız 920 TL’den başlıyor” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...