Beklenen otoyolun bir kesimi daha açılışa hazır

Düzenleyen:
Beklenen otoyolun bir kesimi daha açılışa hazır

Ekonomi Haberleri

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, 1 Temmuz'da trafiğe açılacak

Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi gazete'de  yayımlandı. Buna göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen  Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi Köprüsü/Osmangazi Köprüsü ve  bağlantı yolları dahil) kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak.

Beklenen otoyolun bir kesimi daha açılışa hazır

Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve  şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak.Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların,  hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin  ve bisikletlilerin girişine izin verilmeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız  saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak.Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri  dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak.  Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet  şeridinde (bankette) durulabilecek.Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin  verilmeyecek. Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini  sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları  Genel Müdürlüğünden izin almaları gerekecek.

SEYAHAT SÜRESİ DÜŞECEK

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan  Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan  Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Böylece Gebze'den  başlayarak Osmangazi Köprüsü kullanılarak Orhangazi'ye kadar gidilebilecek.  İstanbul'dan Orhangazi'ye yaklaşık 3-3,5 saat süren seyahat süresi, yaklaşık 45  dakikaya düşmüş olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...