Akın İpek vergi kaçakçılığıyla yargılanabilir

Düzenleyen:
Akın İpek vergi  kaçakçılığıyla  yargılanabilir

Ekonomi Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü’ne finans sağladığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Koza-İpek Holding soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Ebru Karatosun ANKARA
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Akın İpek tarafından şirket bünyesinde ancak bağımsız olarak kurulan İKA Akademi adlı şirket üzerinden 70 milyon doları usulsüz olarak kendi hesaplarına geçirdiklerini tespit etmişti. Ankara Başsavcılığı söz konusu bu paraların İKA Akademi şirketi üzerinden nasıl ve hangi işlerde kullandığını araştırınca ilginç bir ayrıntıya ulaştı. Koza-İpek Holding'e ait dışa yönelik yapılabilecek bir işi değerinden de fazla göstererek kendilerine ait olan İKA Akademi'ye yaptırdıkları iddia edildi. Yine ihaleye çıkarken göstermelik olarak başka şirketlerle beraber İKA Akademi’yi dahil ettikleri bildirildi. Şirketlerden alınan teklifler sonunda ihaleyi yine de kendi şirketleri olan İKA Akademi’ye verdikleri kaydedildi. Bu durumda İpek hakkında yürütülen soruşturmada vergi kaçakçılığı suçlamasından da 1 yıldan 3 yıla kadar yargılanması söz konusu olabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...