Huawei, 4.5G teknolojilerinin üretimini Tekirdağ'da yapacak

Düzenleyen:
Huawei, 4.5G teknolojilerinin üretimini Tekirdağ'da yapacak

Ekonomi Haberleri

Mobil iletişimdeki en önemli dönüm noktalarından biri kabul edilen 4.5G teknolojileri için Flextronics iş birliğine giden Huawei, Tekirdağ'da üretim yapacak.

İki firma yerli imkanlarla 4.5G baz istasyonları ve ağ enerji sistemleri geliştirecek. Fabrikanın açılışında konuşan Huawei Türkiye Genel Müdürü Li Shen, "2002 yılından bu yana Türkiye ofisinde faaliyetlerini sürdüren Huawei, bugün yüzde 92’si Türk çalışanlardan oluşan 1.700 kişilik bir ekibe sahip. Huawei bu süreçte, geniş ölçekli bir Ar-Ge Merkezi, Eğitim Merkezi ve 200’den fazla lokal iş ortaklığına imza attı. Yaklaşık 6 ay süren özenli bir hazırlık sürecinin ardından, Huawei Türkiye olarak 10 farklı üretici arasından Flextronics ile iş birliğine gitme kararı aldık. 4.5G baz istasyonları ve ağ enerji sistemleri üretimine Ekim 2016’da başlamayı hedefliyoruz” dedi.
Dünya çapında 2240’dan fazla patente sahip olan Huawei'nin çok büyük bir Ar-Ge gücüne sahip olduğunu belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan da, "Türkiye olarak, teknolojiyi sadece kullanan değil üreten de bir ülke olmamız gerekiyor. Bu tesisle 4.5G’de yerli üretimde yüzde 45 oranı için son derece önemli bir başlangıç yapmış bulunuyoruz. Türkiye ofisi çalışanlarının yüzde 92’si Türk olan Huawei ile beraber, bu anlamda yerli ekosistemi de hep beraber oluşturacağız. Yakın gelecekte hem 5G altyapısının geliştirilmeye başlandığı hem de 5G’nin en verimli kullanıldığı ülkelerden biri haline geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...