Fed’e ‘Brexit’ freni

Düzenleyen:
Fed’e  ‘Brexit’  freni

Ekonomi Haberleri

İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma (Brexit) kararı ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırım sürecini de etkileyecek.

İsviçre'nin uluslararası bankası UBS'in ABD Başekonomisti Maury Harris, Fed'in faiz artışını Brexit ile başlayan finansal türbülansı değerlendirmek için öteleyeceğini söyledi. Harris, Fed'in Brexit'in finansal piyasalar ve ABD ekonomisi üzerine etkisini gözlemlemek için aralık toplantısına kadar 6 ayının olduğunun altını çizdi. “Brexit'e rağmen bu yılın ikinci yarısında borsada yeni zirveler görebiliriz. Ancak, şu andaki dönemde boğa piyasasının son aşamasında olduğumuza inanıyorum” diyen Harris, sözlerini Fed'in bu yıl aralıkta olmak üzere bir kez faiz artışı yapacağı öngörüsüyle tamamladı.

High Frequency Economics'in Başekonomisti Jim O'Sullivan da, Brexit nedeniyle sıkılaşacak küresel finansal şartların Fed'in faiz artışını beklemeye alması için yeni bir neden oluşturacağına işaret etti. O'Sullivan, “Brexit'ten kaynaklanan gelişmelerin ABD iş gücü piyasasındaki iyileşmeyi durduracağını sanmıyorum. İşsizlik oranı düşmeye, ücretler ve enflasyon artmaya devam edecek. Fed, sıkılaştırmayı eylülde yeniden değerlendirecek ancak şimdilik ekonomik görünüm netlik kazanana kadar beklemede kalacak” dedi.

900 MİLYAR $ BUHARLAŞTI
Brexit kararı sonrası New York borsasında yaşanan yüzde 4’e yakın düşüş 900 milyar doların buharlaşmasına neden oldu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...