İngiltere’yi çizdiler!

Düzenleyen:
İngiltere’yi çizdiler!

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'de yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde karar çıkmasının ardından, ülkenin ‘durağan’ seviyede olan kredi notu görünümünü ‘negatif’e çekti.

Moody’s’ten yapılan açıklamada, İngiltere'nin ‘Aa1’ olan ülke kredi notunun ise teyit edildiği kaydedildi. İngiltere'de referandum sonucunun belirsizlik sürecinin uzamasına yol açacağı, ülkenin orta vadeli büyüme görünümüne ise ‘negatif’ yönde etki edeceği vurgulanan Moody's açıklamasında, şunlar kaydedildi: “İngiltere'nin AB ile ticaret anlaşmasının şartlarını müzakere edeceği birkaç yıllık dönemde, Moody's ülkede belirsizliğin artmasını, güvenin azalmasını, harcamaların ve yatırımların yavaşlamasını ve bunun bir sonucu olarak da büyümenin zayıflamasını beklemektedir.” 
Bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İngiltere'nin kredi notunun gözden geçirileceğini duyurdu. Kurum, "İngiltere'nin sürüdürülebilir büyümesinin olumsuz etkilendiğini görürsek, ülkenin kredi notunu bir dereceden fazla aşağı çekebiliriz" ifadesi kullanıldı. Standard & Poor's, daha önce Brexit'in İngiliz ekonomisinde büyümeyi, dış finansmanı ve kamu bilançosunu olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunmuştu.
Fitch Ratings'den yapılan açıklamada da, Brexit'in İngiltere'nin kredi notuna "kısmen olumsuz" etkisinin olacağı vurgulanırken, ülkenin finansal sektörünün yüksek ithalat maliyetleri ve ihracat üzerinde artacak baskı sebebiyle olumsuz etkileneceği kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...