10 milyon kişi yollara çıkacak

Düzenleyen:
10 milyon kişi yollara çıkacak

Ekonomi Haberleri

Bayram tatili 9 güne çıkınca talep arttı, otobüs biletleri bitti. Firmalar 10 bin yeni sefer düzenleyerek yoğunluğu aşmaya çalışacak...

Okulların kapanması, üniversiteye giriş maratonunun sona ermesi ve Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması dolayısıyla seyahat etmek isteyenlerin sayısı arttı, biletler tükendi. Bayram boyunca 10 milyondan fazla yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 10 bin ek sefer düzenleyecek. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, bayrama 1 hafta kala biletlerin tamamının satıldığını söyledi. Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına, Ramazan Bayramı tatil süresi içinde B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni vermesiyle 10 bin ek sefer konulacağını söyledi. Tatil yörelerine talebin arttığını, bayramda memleketine gitmek isteyenlerle birlikte talepte büyük artış yaşandığını söyleyen Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet veriyor. Normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıkıyor. Otobüsle yolcu taşımacılığı yapan şirketler, tatil süresince günlük 800 bin, 12 günlük süre içinde de 10 milyon yolcuya hizmet vermeyi planlıyor. Yıldırım, dönüş için de yolcuları uyardı ve biletlerin gidiş-dönüş alınmasını tavsiye etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...