Bakanlık'tan iş dünyasına etik uyarı

Düzenleyen:
Bakanlık'tan iş dünyasına etik uyarı

Ekonomi Haberleri

Bayram öncesi firmalara yazı gönderen Ekonomi Bakanlığı, kamu görevlilerine hediye verilmemesi konusunda hassasiyet gösteril-mesini istedi

Osman Çobanoğlu ANKARA 
Ramazan Bayramına sayılı günler kala özel sektöre ‘hediye’ uyarısı geldi. Ekonomi Bakanlığı ihracatçı firmaları ve çeşitli tanıtım gruplarına, kamu görevlilerinin hediye alma yasağına ilişkin olarak personele hediye verilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. Bakanlık söz konusu hassasiyetin gösterilmesiyle ilgili bilgilendirmeyi ihracatçı birlikleri ve sektörel tanıtım gruplarına yazı göndererek yaptı. Hediye uyarısına ilişkin bilgiler kamu personelinin etik davranış ilkeleri arasında da bulunuyor. Kamu görevlileri etik davranış ilkeleri yönetmeliğinde “Kamu görevlilerinin hediye almaması, kamu görevlisine hediye verilmemesi ve görev sebebiyle çıkar sağlanmaması temel ilkedir” deniyor. Yönetmelikte söz konusu hediyelerin ekonomik değerinin olup olmaması da fark etmiyor. Doğrudan ya da dolaylı olarak kabul edilen bütün eşyaların hediye kapsamında olduğu belirtiliyor. Kitap, dergi, makale, kaset, takvim, kamuoyuna açık konferans, sempozyum, forum, panel, yemek, resepsiyon veya buna benzer etkinliklerde verilen hatıra niteliğindeki bazı hediyelerin yasak kapsamı dışında olduğu vurgulanıyor.
BUNLAR YASAK!
Yönetmeliğe göre; yasak kapsamında olan hediyeler arasında görev yapılan kurumla münasebet gereği karşılama, veda ve kutlama hediyeleri; burs, seyahat, ücretsiz konaklama ve hediye çekleri, eşya, giysi, takı veya gıda gibi hediyeler oluşturuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...