250 bin genç doğru kariyer eğitimi aldı

Düzenleyen:
250 bin genç doğru  kariyer eğitimi aldı

Ekonomi Haberleri

Bu yılın başından itibatan 250 binin üzerinde genç; doğru meslek seçimi, iş arama yöntemleri gibi birçok konuda bilgilendirildi

Sinem Erciyas ANKARA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın genç işsizliği azaltmaya yönelik yürüttüğü çalışmaları gün geçtikçe daha fazla netice veriyor. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalarla daha fazla gence ulaşılarak iş hayatında yer alması sağlandı. İlk olarak gençlerin hangi mesleği seçeceği konusunda bilgilenmesini sağlamak için adımlar atıldı. Doğru kariyer planlaması, doğru meslek seçimi, iş arama yöntemleri gibi birçok konuda gençlere bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bu çerçevede hedef kitle olarak belirlenen 15-24 yaş arası yaklaşık 15 bin gence ulaşıldı. Gençlerin her konuda sorularına cevap bulması için görev alan danışmanların sayısı artırıldı. Böylece danışmanlık faaliyetlerinden yararlanmak için yılbaşından itibaren başvuran genç sayısı 250 bin 604’e ulaştı. Bunların 239 bin 836’sı ile bireysel görüşmeler gerçekleştirildi. Bununla birlikte iş ve meslek danışmanları daha fazla kişiye ulaşmak için eğitim-öğretim kurumlarına gerçekleştirdikleri ziyaretleri artırdı. Yılbaşından itibaren danışmanlar, 8 bin 716 ziyaret gerçekleştirdi. İŞKUR aracılığıyla gençler, hem girişimcilik hem de işi uygulamalı öğrenme imkanlarından yararlandı. Bu kapsamda mesleki eğitim kurslarından 15-29 yaş arası 32 bin 848 kişi, iş başı eğitim programlarına ise 102 bin 101 kişi katıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...