HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DeFacto ve C&A’in Türkiye mağazalarını devralıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
DeFacto ve C&A’in Türkiye mağazalarını devralıyor
DeFacto, C&A, Haber

Ekonomi Haberleri  / İHA

DeFacto, C&A’in Türkiye’de bulunan 24 mağazasını Kasım ayına kadar devir almak üzere 23 Haziran’da bir anlaşma imzaladı.

Türkiye’nin hazır giyim ve moda sektörünün önemli markalarından DeFacto, Hollanda kökenli perakende gruplarından C&A’in Türkiye’de 6 şehirde bulunan 24 mağazasını devralmak için geçtiğimiz hafta anlaşma imzaladı. Devir işlemlerinin onaylanmasıyla tamamlanacak olan süreç sonrasında İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kayseri ve Antalya’da bulunan toplam 24 C&A mağazası DeFacto bünyesine katılacak. Yurt içinde 63 şehirde 302 mağaza ve yurt dışında 12 ülkede 66 mağaza ile hizmet veren DeFacto’nun devir almayla birlikte yurt içi mağaza sayısı da 326’ya yükselecek. 2016 hedefleri kapsamında, yılsonuna kadar yurt içinde 50 yeni mağaza açmayı ve mağaza sayısını 321’e çıkarmayı planlayan DeFacto, C&A ile yaptığı devir anlaşması ile hedeflerinin üzerinde bir mağaza büyümesi gerçekleştirecek.

2016 yılı büyüme planları kapsamında yapılan bu anlaşma ile devir alınan mağazaların DeFacto’nun toplam satış gelirlerine, 2017 itibarıyla minimum yüzde 10 katkısı yapması bekleniyor.

Devir anlaşmasını değerlendiren DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, bu anlaşma ile müşterilerine farklı noktalarda, daha yaygın bir şekilde ulaşacaklarını belirtti. Ateş: "DeFacto olarak 2008 yılından bu yana satış gelirlerimizi yıllık ortalama yüzde 47 oranında artırarak, son 6 yılda 10 kat büyüdük. 2016’nın ilk yarısında da tüm ekonomik zorluklara rağmen yüzde 29 büyüme sağladık. Bu yeni yatırımımızla hedeflerimize çok daha kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Global bir moda markası olma vizyonumuza da önemli katkılar sağlayacak devralma ile ayrıca, uluslararası pazarda önde gelen perakende gruplarından birinin ciddi tecrübe ve birikimlerinden de büyüme sürecinde faydalanacağız. Tüm devir sürecini kasım ayına kadar tamamlamak istiyoruz. Orta ve uzun vadede karşımıza çıkacak böylesine önemli fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

C&A Türkiye Ülke Müdürü Jean-Luc Battaglia ise açıklamasında, "Avrupa’daki hızlı büyüme stratejimiz ve iş önceliklerimiz doğrultusunda, Türkiye’deki mağazalarımızı devretme kararı aldık. Türkiye’de birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz son derece tecrübeli ve donanımlı arkadaşlarımıza C&A’e katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımıza yeni dönemde üstlenecekleri görevlerde başarılar diliyoruz. Mağaza transferlerini Ekim ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu süreye kadar müşterilerimize yeni koleksiyonlarımızla hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...