C&A’in şubelerini satın aldı

Düzenleyen:
C&A’in şubelerini satın aldı

Ekonomi Haberleri

DeFacto, C&A’in Türkiye’de bulunan 24 mağazasını kasım ayına kadar devralacak. Şirket, satın almayla yıl sonu büyüme hedefini şimdiden aştı

Türkiye hazır giyim ve moda sektörünün lider markalarından DeFacto, Hollanda kökenli perakende gruplarından C&A’in Türkiye’de 6 şehirde bulunan 24 mağazasını devralmak için geçtiğimiz hafta anlaşma imzaladı. Devir işlemlerinin onaylanmasıyla tamamlanacak olan süreç sonrasında İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kayseri ve Antalya’da bulunan toplam 24 C&A mağazası DeFacto bünyesine katılacak. Yurt içinde 63 şehirde 302 mağaza ve yurt dışında 12 ülkede 66 mağaza ile hizmet veren DeFacto’nun devir almayla birlikte yurt içi mağaza sayısı da 326’ya yükselecek. 2016 hedefleri kapsamında, yılsonuna kadar yurt içinde 50 yeni mağaza açmayı ve mağaza sayısını 321’e çıkarmayı planlayan DeFacto, C&A ile yaptığı devir anlaşması ile hedeflerinin üzerinde bir mağaza büyümesi gerçekleştirecek.
6 YILDA 10 KAT BÜYÜDÜ
DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, bu anlaşma ile müşterilerine daha yaygın bir şekilde ulaşacaklarını belirterek, “DeFacto olarak 2008 yılından bu yana satış gelirlerimizi yıllık ortalama yüzde 47 oranında artırarak, son 6 yılda 10 kat büyüdük. 2016’nın ilk yarısında da tüm ekonomik zorluklara rağmen yüzde 29 büyüme sağladık. Bu yeni yatırımımızla hedeflerimize çok daha kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Orta ve uzun vadede karşımıza çıkacak böylesine önemli fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi. C&A Türkiye Ülke Müdürü Jean-Luc Battaglia ise, Avrupa’daki hızlı büyüme stratejileri doğrultusunda Türkiye’deki mağazaları devretme kararı aldıklarını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...