Geri dönüştürülen cam miktarı 3 kat artacak

Düzenleyen:
Geri dönüştürülen cam miktarı 3 kat artacak

Ekonomi Haberleri

Şişecam ve EBRD, kurdukları yeni şirketle cam atığı toplamayı hızlandıracak. 5 yılda camda geri dönüşüm oranının yüzde 19’dan 45’e çıkartılması hedefleniyor

Ekonomi Servisi
Şişecam Topluluğu ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) cam geri dönüşüm alanında yeni bir ortaklığa imza attı. Şişecam ve EBRD, kurdukları yeni şirketle cam atığı toplama ve geri dönüşüm firmalarının modernizasyonunu hızlandıracak. Finansman desteğinin yanı sıra sektöre ‘know-how’ transferi sağlanacak. Düzenlenen toplantıda konuşan Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, geri dönüşüm sektörüne verecekleri önemli destekler sonucunda üretimde cam kırığı kullanım oranını yüzde 19’dan 5 yılda yüzde 45 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Geri dönüşen cam miktarının 5 yılda 3 katına çıkacağını kaydeden Kırman, “Yıllık 435 bin tona ulaşacak. Böylece çevremiz korunurken, elde edilecek enerji tasarrufuyla ülke ekonomisine yapılan katkı da katlanarak artacak” diye konuştu. Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. adıyla kurulan şirkete EBRD’nin yüzde 10 ortak olduğunu ve 2 milyon avro sermaye koyduğunu ifade eden Kırman, EBRD’nin tedarikçilerin geliştirilmesi için şirkete 20 milyon avro kredi açacağını söyledi. Şişecam’ın 2011’de başlattığı cam geri dönüşümü projesi kapsamında bugüne kadar 580 bin ton camın çöpe gitmesi engellenirken, 20 milyon ağacın temizlediği havaya eşdeğer karbondioksit salımı önlendi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...