Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeliler tüp satışını patlattı

Düzenleyen:
Suriyeliler  tüp satışını patlattı

Ekonomi Haberleri

3 milyon Suriyeli mülteci, 15 yılda yüzde 65 daralan tüp pazarında satışları artırdı

Önder ÇELİK İSTANBUL

Ülkelerindeki iç savaş yüzünden Türkiye'ye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteci, son 15 yıldır ivme kaybeden tüp sektörünü ayağa kaldırdı. Mülteciler sayesinde Hatay, Mersin, Adana, Gaziantep gibi şehirlerde satışların önemli ölçüde arttığını söyleyen sektör temsilcileri, doğalgazın ulaşamadığı yerlerde tezek ve odun gibi enerji kaynaklarının yerine tüpün kullanılmaya başladığını belirtiyor. İpragaz tarafından düzenlenen iftarda İpragaz genel müdür yardımcıları Eyüp Aratay ve Cem Deniz ile değerlendirmelerde bulunan İpragaz CEO'su Selim Şiper, Türkiye'de yaşayan 3 milyon Suriyeli'nin satışları artırdığını anlattı. Suriyelilerin, Türkiye'de satışı yapılan zorunlu tüketim maddelerine yeni bir boyut kazandırdığına işaret eden Şiper, “Tüplü faaliyetlerimiz 15-16 yıldan beri ilk defa geçen yılla kafa kafaya gider oldu. Hatta yüzde 1 büyüme görüyoruz. Tüplü pazar son 15 yılda yüzde 65 daralmıştı. Ama ilk kez daralmadı aynı kaldı. Bu misafirlerimizin yoğun olduğu illerde 3 ile 5 arasında bir artış yaşandı” dedi.
TEZEKTEN TÜPE GEÇİYORUZ
Suriyelilerin etkisinin çok net gözlendiğini ifade eden Cem Deniz de, Suriyelilerin doğalgazın yaygın olmadığı yerlerde yaşadığını belirterek, “Tüp fiyatları 4-5 yıldır stabil gidiyor. Bu nedenle kırsalda tüp satışları arttı. Tezek ve odundan tüpe geçiş yaşanıyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...