Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telefon, tablet ve bilgisayara zam yolda

Düzenleyen:
Telefon,  tablet ve  bilgisayara zam yolda

Ekonomi Haberleri

İnternete girilebilen bütün cihazlara TRT bandrolü alma şartı getiriliyor.

Daha önce sadece radyo ve televizyon alıcısı olan cihazlarda kullanılan bandrol uygulamasının kapsamı genişletildi ve internet yoluyla radyo ve TV yayınlarını alabilen cihazlar da TRT bandrolü kapsamına alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, internet bağlantısı ile doğrudan veya herhangi bir yazılım ve donanım eklenmesi suretiyle radyo ve TV yayınlarını alabilen cihazlar, yüzde 6 TRT bandrolü uygulamasına tabi olacak. Bu kapsamda, daha önce bandrol uygulamasına tabi olmayan, alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonları yüzde 6 ve 7 oranında, tablet ve bilgisayarlar da yüzde 2 ve 3 oranında TRT bandrolü uygulamasına tabi tutulacak. Radyo ve televizyonlardan alınmakta olan yüzde 16 oranındaki TRT bandrolü uygulanması ise aynı şekilde devam edecek. Bandol uygulaması ile 400 liralık bir telefonda 24 lira, 3 bin liralık bir telefon, tablet ya da bilgisayarda 180 liralık fiyat farkı oluşacak.

YÜZDE 6 İLE 7 ORANINDA

Başta telefon, tablet ve bilgisayarlar olmak üzere; doğrudan internete girilebilen ya da bir uygulama ile internet imkânı veren tüm cihazlara TRT bandrolü mecburiyeti getirildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...