Emekli promosyon haberine kilitlendi

Düzenleyen:
Emekli promosyon haberine kilitlendi

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun, bütün emeklilerin promosyon alması konusunda hem özel hem kamu hem de katılım bankalarıyla görüşmeler yapıldığını ve çalışmaların teknik düzeyde tamamlandığını açıklamasının ardından heyecan yükseldi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 10 milyon 300 bin emeklinin promosyon haberinin netleşmesini beklediğini belirtti. Emekliler Günü dolayısıyla açıklama yapan Palandöken, şunları söyledi: "Emeklilerin rahatça alışveriş yapabilmesi için maaşının geçimine yetmesi gerekiyor. SGK tarafından hazırlanan promosyon merakla bekleniyor. Emeklilerin ihtiyaçlarını faiz vermeden karşılayabilmesi için yeni bir sistem devreye sokulmaya çalışılıyor. Maaşlarında herhangi başka bir kesinti yoksa, SGK onlara 3 maaşa kadar avans verecek. Daha sonra bunu 36 aya kadar taksitlerle maaşından düşecek. Bunun için herhangi bir faiz ya da vade farkı alınmayacak. Böylece eli sıkışan emekli de rahatlayacak. Bayramdan önce promosyonun verilmesi, emeklinin ailesiyle bayramı rahat geçirmesine vesile olacaktır."

ERKEN MAAŞ MÜJDESİ
Memur emeklisi, dul ve yetimlerin aylıkları arefe günü ödenecek. Böylece, Ziraat Bankası’ndan her ayın 1 ile 5’i arasında maaş alan 320 bin 246 memur emeklisi, dul ve yetimin maaşları arefe günü ödenmiş olacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...