Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 11 ay sonra ilk kez uçak indi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na 11 ay sonra ilk kez uçak indi

Ekonomi Haberleri  / AA

Yüksekova'da terör olayları nedeniyle uçak seferlerinin durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı, 11 aylık aranın ardından yapılan deneme uçuşuyla yeniden açıldı.

13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, hayatın normale dönmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Terör saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşların yaralarının sarıldığı ilçede, ekonominin düzeltilmesi konusunda da adımlar atılıyor.

26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen ancak 73 gün sonra terör saldırıları nedeniyle uçuşlara kapatılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı, akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla yapılan deneme uçuşuyla yeniden açıldı.

Uzun aranın ardından gelen uçağı sevinçle karşılayan havalimanı çalışanları, uçakla öz çekim yaparak fotoğrafları ailelerine gönderdi.

Test uçağıyla ilçeye gelen heyetin gerekli kontrollerini tamamlamasının ardından havalimanının normal seferlere açılacağı bildirildi.

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Müdürü Yaşar Saydut, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanı hizmete açıldığı günden itibaren tarifeli Ankara ve İstanbul seferlerinin yapılmaya başlandığını anımsattı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...