Sur'da esnafın kira sevinci

Düzenleyen:
Sur'da esnafın kira sevinci

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait iş yerlerinden 6 ay daha kira alınmayacağını açıklaması esnafı sevindirdi.

Kaynak, "Kasım ayında alınan kararla 6 ay kiraların alınmamasına karar verilmişti. Biz bunu bir 6 ay daha uzatıyoruz. Bu yılın kasım sonuna kadar kira almayacağız" ifadelerini kullanmıştı. Tarihi Kuyumcular Çarşısı'nda 28 yıldır esnaflık yapan Şaban Peker, "Allah hükümetimizi başımızdan eksik etmesin. Devletimiz teröristlere karşı bu mücadeleyi vermemiş olsaydı biz burada yoktuk. Her şeyi hükümetten beklemenin de bir anlamı yok. İnsanların da buna müspet bir cevap vermesi gerekiyor" dedi. Çocukluğundan bu yana ilçede esnaflık yaptığını belirten Muhammed Kadir Yağcı ise terör saldırılarından kedi ve köpeklerin dahi etkilendiğini anlattı. İnsanların çoğunun ev ve iş yerlerinden olduğunu, kötü bir süreç yaşandığını kaydeden Yağcı, "Dükkân kiramızı çıkaramaz olmuştuk, çok şükür atlattık" diye konuştu. Murat Şenyiğit ise şunları söyledi: "Kuyumcular Çarşısı'nda 1988'den bu yana esnaflık yapıyorum. Terör saldırılarında büyük mağduriyet yaşadık. Kira alınmayacağının açıklaması çok sevindirici. Bu süreç toparlanmamıza vesile olacaktır."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...